apiterapi.uzerine.co..


Haber bülteni üyeliği



Ziyaret Bilgileri

[ Cum, 29 Mar 2024 ]
Toplam 2 ziyaret
2 benzersiz ziyaretçi

NEDEN HASTALANIRIZ?

Günümüzde insanlar eski birçok hastalığı unuttu. Bilimsel tıp son derece geliştiği için birçok hastalık, önceden tespit edilebiliyor, neredeyse genetik düzeydeyken tanımlanabiliyor. Veba, çiçek gibi hastalıklar tarihe gömüldü, tifo, kolera, tifüs gibi diğer önemli olanları da gömülmek üzere.
Ve günümüz insanı artık daha başka sağlık sorunlarıyla karşı karşıya. Her geçen gün bunlara yenileri ekleniyor ve bir çoğunun çaresi bulunamıyor. Kanser çeşitleri, kalp damar hastalıkları, şeker, hiper tansiyon, beyin - damar hastalıkları ve bunlar gibi daha niceleri. Tıp bu derece gelişmişken neden bu hastalıklar. Şöyle bir düşünelim ve bu nedenleri sıralayalım.

Hastalıkların nedenleri


1) Beslenme alışkanlıklarımızda meydana gelen değişiklikler kalori tüketimimizi çok fazla artırdı. Gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda bile yanlış, yetersiz ve dengesiz beslenme büyük sorunlardan birisi. Çocukluk dönemi şişmanlığı nerdeyse patlama noktasında. Fazla kilolu ve şişman insanların sayısı hızla artıyor. Aşırı kiloların yol açtığı psikolojik tahribatlar, eklem, kalp, damar sorunları da hızla artıyor.
2) Hareket etmiyoruz. Yürümüyoruz, merdiven kullanmıyoruz, ev işlerini tamamen otomatik elektrikli ev aletlerine emanet ettik. Egzersiz eğitimimiz, bilincimiz hiç yok. Bir kalori yakma makinesi olan bedenimizi olabilecek en düşük düzeyde çalıştırıp kalorileri yakmak yerine onları biriktirmeye çalışıyoruz. Bu fazla kaloriler de bacaklara, göbeklere yapışıp kalıyor, damarlarımızı daraltıyor, eklemlerimizi eritiyor. Kısacası bizi yaşlandırıyor.
3)Uykumuz yeterli ve kaliteli mi? Sabahları uykumuzu almış ve dinlenmiş olarak uyanabiliyor muyuz? Kaliteli ve yeterli uyku sağlıklı yaşam sürmenin temel şartlarından biridir. Dingin, kavgadan gürültüden uzak, kendisiyle ,çevresiyle dünya ile barışık stres düzeyi minimumlarda kalmış bir ruhsal aktivite düzeyine olan ihtiyacımızı hiç dikkate aldık mı? Stresten kaçmayı, stres kaynaklarını tanıyıp, beden ve ruh dengemizi bozmadan stresle baş etmeyi becerebiliyor muyuz?
4)TEVEKKÜLE İNANIR MIYIZ? İnanç dünyasına hiç yolculuk yaptık mı?Tasavvufla, manevi alemle ne kadar tanışığız? Mevlana ya, Yunus a , Hacı bektaş veli ye ait bir şey biliyor muyuz?

Eğer ki!
Eğer bu sorduğumuz sorulara cevabınız hayırsa ya da güçlü ve güvenli bir evet değilse, sizin bir doktordan daha fazla , sağlık ve sağlamlık bilincini öğrenmeye ihtiyacınız var demektir.

Öneriler
Sağlıklı hayata ilk adım bu konuyu düşünmekle, hayatımızdaki yanlışları gözden geçirmekle ve sağlıklı yaşamayı ve sağlıklı yaşlanmayı hakikaten istemekle başlar.
-Eğer hastalanmamayı ya da daha az hastalanmayı istiyorsak sağlıklı yaşamı bir yaşam biçimi olarak benimsememiz gerekir. Eğer iştahı sindirimi normal, uyku sorunu olmayan, yeterli ve dengeli beslenen, düzenli egzersiz ve dinlenme alışkanlığı olan, sağlıklı bir çevrede yaşayan biriyseniz ve mutlu stres düzeyi düşük bir yaşam sürdürüyorsanız, ideal kilonuzu koruyor, çevrenizle olumlu ve yapıcı ilişkiler geliştirebiliyorsanız sağlıklı yaşam programını uyguluyorsunuz demektir. Temiz bir ortamda yaşıyorsanız, temiz su ve güvenli besin tüketiyorsanız, kişisel temizliğinize gereken özeni gösteriyorsanız, yani dişlerinizi fırçalıyor, düzenli yıkanıyor ve düzenli tuvalete gidiyorsanız daha da şanslısınız.

Sağlıklı yaşam programı
Tam ve eksiksiz bir sağlıklı yaşam biçimi programı 4 temel esastan oluşmaktadır.
-Doğru beslenme
-Düzenli egzersiz
-Düzenli, yeterli ve kaliteli uyku
-Dengeli, stres düzeyi düşük ruhsal yaşam.

Editör Bilgileri


Editöre Ulaşın

En Son Güncellenenler

ikinci-jeanpaul
freebsd
apiterapi
aramamotorlari
uyku
kazimkoyuncu
peyzaj

Uzerine.com Copyright © 2005 Uzerine.com
uzerine.com Ana Sayfa | Gizlilik Sözleşmesi | Üye Girişi